Att söka sina rötter

För somliga är det bara att åka på en hemvändardag till någon liten by, typ Hökhult, så kan man få information och tips som leder till ny kunskap om ursprung och släktskap.

Vi startade vår släktresa med att ta rundan om Petra i Örkelljunga för att få lite hörbara saker uträttade först och det verkar ha blivit väl utförda. Ingen rundgång i kantorsskallen mera.

När vi lämnade byn tog vi oss in i de djupa skogarna i Skåne just där vägarna är som tvättbrädor, krokiga som en kostig och smala som midjan på en geting. Tur att inte Vega var med i dag.

Vi skulle nu äntligen åter till ursprunget.
För lite drygt 4,5 år sedan lämnade Scar sitt hem för att bli Sherlock i Annerstad.
Nu skulle han åter till sina rötter och träffa syrran Alice(Mimmi)

IMG_6033jpg

Liten nätt och fantastiskt söt kom hon som en stormvind. Syskonen lekte och busade runt trots sommarvärmen som får vem som helst att vilja sitta stilla.

IMG_6039jpg

Här är två av de tolv syskon som föddes på denna plats. Här får de chansen att lära känna varandra igen efter många år på varsitt håll. Undra var de tänker " Åh nej, inte han igen"

IMG_6043jpg

Sitta bredvid varandra kan vi väl göra om vi måste men titta på varandra, Aldrig i livet!

Kvällen avslutades med ett, två, flera bad i havet för både Husse och Sherlock med efterföljande dusch. Nu somnar vi gott med vågskvalpet i våra öron.........